Zoeken

 

Nieuws en Agenda

In deze nieuwsrubriek willen we alle gasten, vrijwilligers, oud-vrijwilligers, sponsoren, donateurs, direct betrokkenen en andere geïnteresseerden informeren over de lopende activiteiten. Een vast onderdeel zijn de nieuwsbrieven waarin veel te lezen is over de Handicamper, sponsoractiviteiten en de reizen.

 

Agenda

Waar is de Handicamper te zien?

De Handicamper is op 30 september teruggekomen van de laatste zomerreis van 2017. Dit jaar zal de winterstop niet zo lang zijn als voorgaande jaren. Lees hier alles over onder het kopje 'winterreizen'.

Zodra er activiteiten op het programma staan waarbij de Handicamper te bezichtigen is of er activiteiten zijn van Handicamp Outdoor, zal dat op deze pagina bekend worden gemaakt.
Binnenkort is de Handicamper on tour in de regio om mensen kennis te laten maken met Handicamp Outdoor. Lees verder bij 'nieuws'.


Nieuws 

Collecte Handicamp Outdoor

Eind januari is er de jaarlijkse collecte voor Handicamp Outdoor. De opbrengst wordt gebruikt om de Handicamper op de weg te houden. Daarom is de Handicamper te bezichtigen op 23 januari op het Kerkplein in Haarle, op 25 januari in Daarle bij 'Tip' en op 27 januari op het Dunantplein in Nijverdal, telkens van 11.00 uur tot 15.00 uur. Er wordt uitleg gegeven over deze mooie vrijwilligers organisatie Handicamp Outdoor, de georganiseerde reizen en de mogelijkheden om de Handicamper in groepsverband te gebruiken. Iedereen is welkom.

 

Winterreizen

Wat veel mensen nog niet weten is dat begin dit jaar besloten is om de Handicamper te testen op winterhardheid, om te zien of we ook winterreizen kunnen gaan maken. De try-out reis was een drie daagse reis met als bestemming Ahoy in Rotterdam naar het concert van Amstel Live.
Het weer zat ons mee, zeven graden onder nul! Prachtige weersomstandigheden om de camper uit te testen. Bij deze testreis ging het vooral om de ervaringen van gasten en vrijwilligers op het gebied van gevoelstemperatuur en ervaren comfort in alle situaties tijdens deze reis. De ervaringen van de gasten en vrijwilligers waren erg positief en voor iedereen is een winterreis als deze voor herhaling vatbaar. Daarom is er intern hard gewerkt om ook winterreizen mogelijk te maken.

Om alvast een mooie start te maken heeft de reiscommissie drie winterreizen ontwikkeld. Het concert Night of the Proms, een kerstreis en een reis naar de Motorbeurs. Deze reizen komen niet uit in een reisgids maar zullen onder de button 'Handicamp reizen' te lezen en te boeken zijn vanaf 30 september.

Reünie

Ieder jaar is er een reünie voor gasten en reisvrijwilligers op de eerste zaterdag van november, dit jaar was dat op 4 november. Het was weer een hele gezellige middag: napraten met alle reisgenoten over de reis en foto's uitwisselen. De nieuwe reisgids met de zomerreizen van 2018 is gepresenteerd. De eerste reacties waren super enthousiast.
In december/januari zal de indeling voor de zomerreizen gemaakt worden, op basis van de aanmeldingen die dan binnen zijn. Vanaf eind januari 2018 zal op de website aangegeven worden of er nog plaatsen vrij zijn voor zowel gasten als vrijwilligers.

Sinterklaas

Sinterklaas en zijn Pieten zijn vanaf 11 november 2017 weer in Nederland. Weet je eigenlijk al dat in deze periode de Sint en zijn Pieten in de regio weer met de Handicamper on tour  gaat? Sint en zijn Pieten gaan naar scholen, bedrijven of gezinnen. Kijk maar op www.sinterklaashandicamp.nl

  

Tips voor een (rolstoel)toegankelijk dagje uit

Hoe is het gesteld met de toegankelijkheid van pretparken, dierentuinen en musea? De toegankelijkheid verbetert, maar informatievoorziening blijft achter.

De informatievoorziening omtrent toegankelijkheid op de websites van Nederlandse pretparken, dierentuinen en musea is (nog steeds) beperkt. Uit onderzoek van Uitmetkorting.nl vorig jaar bleek dat driekwart van de atracties online weinig tot geen informatie biedt aan bezoekers die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. In 2015 is dit opnieuw onder de loep genomen en kan worden geconcludeerd dat er weinig tot niets is veranderd. 
Uitmetkorting.nl heeft een duidelijk overzicht gemaakt van de activiteiten die rekening houden met de toegankelijkheid voor mindervaliden. Zie een toegankelijk dagje uit.

  

Maatschappelijke betrokkenheid

De maatschappelijke betrokkenheid van Handicamp is meer dan alleen het aanbieden van betaalbare vakantiereizen voor mindervaliden. Een aantal voorbeelden:

  • Leerlingen van de scholen gemeenschap Reggesteyn kunnen een maatschappelijke stage lopen bij Handicamp door mee te lopen bij activiteiten
  • Door het ROC van Twente en het Deltion college is Handicamp erkend als een officieel stageadres waar leerling verpleegkundigen studiepunten kunnen halen. Studenten gaan als onderdeel van hun stage mee op reis als verzorgende
  • Samenwerking met andere vrijwilligersorganisaties zoals de Zonnebloem en ANGO om synergie voordelen te behalen
  • Binnen Handicamp zijn ook mindervaliden actief als vrijwilliger