ontdek Historisch Normandië
Slechts: 925
Reisduur: 8 dagen (2 x 2 reisdagen)
Datum: 1 juni t/m 8 juni
Afstand: 877 km
Beschikbaarheid: Nog 1 plekken beschikbaar
Inschrijven

Historisch Normandië

Herdenking D-Day, de invasie in Normandië

6 juni 1944 is de geschiedenis ingegaan onder de legendarische naam D-day. De dag van de geallieerde landingen op de stranden van Normandië. Het was een dramatisch hoogtepunt van operatie Overlord, het begin van de bevrijding van West-Europa uit handen van de Duitse bezetter.

Op 6 juni is het D-Day, de dag dat in 1944 de invasie plaatsvond op de stranden van Normandië. De kraters van de bommen zijn nog zichtbaar. Het bijwonen van herdenkingen en ceremonies is hier mogelijk. Verder zijn er feestelijke evenementen, vliegtuigshows, militaire blaaskapellen, oude legervoertuigen en er zijn veel Canadese veteranen te gast. 

Wat kunnen we nog meer gaan doen?
De Normandy American Cemetry and Memorial is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de overleden Amerikaanse soldaten ten tijde van de slag om Normandië.

Arromanches heeft een kleine vissershaven die in de oorlog werd bezet door de Duitsers. Om de Duitsers aan te vallen bouwde men hier betonnen caissons die nog te zien zijn. Om te begrijpen hoe deze kunstmatige haven werd gebouwd, is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het Musee du Debarquement.

Boek deze reis nu!

Wil jij graag mee naar Normandië? Gezellig! Boek dan direct deze reis. Nadat je online bent aangemeld ontvang je van ons een bevestiging met daarbij een uitgebreid invulformulier voor je gegevens.
In verband met de beperkte beschikbaarheid kunnen wij niet garanderen dat er genoeg plek is. Om deze reden verzoeken wij je ook een 2e en 3e keuze te maken, op deze manier is er altijd een reis voor jou beschikbaar!

Slechts 925
Inschrijven
Reisduur: 8 dagen (2 x 2 reisdagen)
Datum: 1 juni t/m 8 juni
Afstand: 877 km
Beschikbaarheid: Nog 1 plekken beschikbaar
Bekijk meer reizen
Verre reizen
v.a. € 889
Bekijk
Ga mee met de Handicamper!
  • Avontuurlijk en betaalbaar
  • Camper van alle gemakken voorzien
  • Inclusief 24-uurs zorg
  • Super enthousiaste vrijwilligers