ontdek Koblenz
Slechts: 669
Reisduur: 5 dagen (2 x 1 reisdag)
Datum: 14 mei t/m 18 mei
Afstand: 320 km
Beschikbaarheid: Nog 0 plekken beschikbaar
Inschrijven

Koblenz

Eén van de mooiste steden van Duitsland

De omgeving van Koblenz wordt gevormd door het Middelgebergte, uitgestrekte bos- en watervlaktes. De rivieren de Rijn en de Moezel komen hier bij elkaar. De markante landtong tussen deze rivieren wordt de Deutsche Eck genoemd, het bekendste punt in de stad. Zowel de mooie binnenstad van Koblenz als de omgeving is een bezoek waard. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de vesting Ehrenbreitstein.

Vanaf de Deutsche Eck gaan we met een gondel over de Rijn omhoog naar het vestingsbolwerk Ehrenbreitstein en genieten van alle schatten die door de eeuwen heen verzameld zijn. Geniet van de adembenemende uitzichten over Koblenz en de Deutsche Eck, vanuit de kabelbaan. Maak een wandeling door het fort en bewonder de indrukwekkende gebouwen en fascinerende tentoonstellingen.

Slechts een paar kilometer van het centrum van Koblenz, stroomopwaarts boven de linkeroever van de Rijn stijgt het kasteel Stolzenfels. Op het gebied van kunst en cultuur is het in de 19e eeuw gebouwde kasteel uit de ruïnes van een 13e-eeuws kasteel met zijn bijbehorende park en tuinen een van de meest opvallende overblijfselen van de Pruisische Rijnromantiek.

Vanaf het water ziet alles er heel anders uit dan vanaf de oever. Tijdens een rondvaart over de Moezel vanaf Bernkastel-Kues naar Traben Trabach, is het genieten van de steile berghellingen, uitgestrekte wijngaarden waar de druiven voor de Moezelwijn worden verbouwd en vaar je in een rustig tempo langs de romantische dorpjes en stadjes aan de Moezel.

Wat kunnen we nog meer gaan doen?
Bernkastel-Kues behoort tot de meest geliefde plaatsen langs de Moezel. Het is schilderachtig gelegen en omgeven door de edelste wijnbergen in het stroomgebied van de Midden-Moezel. Elk jaar weer komen mensen uit de hele wereld om het Moezelstadje te ontdekken. Het stadje is een toeristische trekpleister. Het historische centrum van Bernkastel heeft veel oude vakwerkhuizen en nodigt uit om ontdekt te worden. De wellicht oudste middeleeuwse vakwerk-verzameling van de Moezelregio is hier te bewonderen.

Ook het toeristische dorpje Cochem is te bezoeken. Cochem heeft een prachtig historisch centrum met prachtige barokke huizen en vakwerkhuizen. In de gezellige smalle straatjes die de verschillende pleinen in het centrum met elkaar verbinden kun je leuk winkelen.

Boek deze reis nu!

Wil jij graag mee naar Koblenz? Gezellig! Boek dan direct deze reis. Nadat je online bent aangemeld ontvang je van ons een bevestiging met daarbij een uitgebreid invulformulier voor je gegevens.
In verband met de beperkte beschikbaarheid kunnen wij niet garanderen dat er genoeg plek is. Om deze reden verzoeken wij je ook een 2e en 3e keuze te maken, op deze manier is er altijd een reis voor jou beschikbaar!

Slechts 669
Inschrijven
Reisduur: 5 dagen (2 x 1 reisdag)
Datum: 14 mei t/m 18 mei
Afstand: 320 km
Beschikbaarheid: Nog 0 plekken beschikbaar
Bekijk meer reizen
Culturele reizen
v.a. € 615
Bekijk
Ga mee met de Handicamper!
  • Avontuurlijk en betaalbaar
  • Camper van alle gemakken voorzien
  • Inclusief 24-uurs zorg
  • Super enthousiaste vrijwilligers