ontdek Oktoberfest München
Slechts: 999
Reisduur: 7 dagen (2 x 1 á 2 reisdagen)
Datum: 29 september t/m 5 oktober
Afstand: 790 km
Beschikbaarheid: Nog 0 plekken beschikbaar
Inschrijven

Oktoberfest München

Het grootste bierfestival / volksfeest ter wereld

Altijd al een Oktoberfest mee willen maken? Nu is je kans met Handicamp Outdoor! Het is het grootste bier- en volksfeest ter wereld. Oorspronkelijk werd het georganiseerd om het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen te vieren. Het fest wordt bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen mensen.

Wat is er te zien en te doen? Op de Wiesn (het Oktoberfest-terrein) staan grote en kleine biertenten. Deze worden gerund door de zes grote bierbrouwerijen (families) uit München. De mannen zijn meestal gekleed in een lederhose en de dames dragen een dirndl. Er wordt veel gedronken en gegeten in de biertenten, waar enorme keukens in zijn gebouwd. Het zijn dan ook geen feesttenten van doek of zeil, maar heuse prachtig aangeklede houten constructies. De enorme Festzelte hebben tot 11.000 zitplaatsen per tent. Om de tenten heen vind je biergartens, kraampjes met versnaperingen en traditionele Beierse gerechten, een hele grote kermis, Beierse livemuziek, historische attracties in een gezellige, traditionele sfeer.

Wat kunnen we nog meer gaan doen?
De omgeving en de stad München ontdekken. Zoals het Neues Rathaus, het stadhuis waar elke dag 43 klokken een mooi hoorspel geven. Deze voorstelling wordt uitgevoerd door koperen poppen. Het mooie plein de Marienplatz. Of de München Residenz. Een enorm groot paleis in het centrum van de stad. Dit voormalige koninklijke paleis heeft maar liefst tien binnenplaatsen en 130 kamers. De Renaissance stijl ademt één en al rijkdom uit.

In het centrum van München ligt een heuse museumwijk, Kunstareal München. En één van ‘s werelds grootste en uitgebreide stadsparken ligt hier in München, de Englischen Garten. Veel beelden, bossen, bomen en waterpartijen geven dit park een rustgevende uitstraling. Een opvallend gebouw is de 25 meter hoge Chinese Toren. Verder is er in het park een amfitheater, ontmoetingsruimte, Japans theehuis en het Rumford House te vinden.
Volgens ervaren Münchenbezoekers mag een bezoekje aan Zum Ausgustiner niet overgeslagen worden. In dit restaurant annex bierhuis wordt uiteraard het beroemde Ausgustiner bier geschonken dat afkomstig is uit de oudste brouwerij van München. De prachtige authentieke ambiance in combinatie met de typisch Beierse keuken maken het plaatje compleet.

Boek deze reis nu!

Wil jij graag mee naar de Oktoberfesten in München? Gezellig! Boek dan direct deze reis. Nadat je online bent aangemeld ontvang je van ons een bevestiging met daarbij een uitgebreid invulformulier voor je gegevens.
In verband met de beperkte beschikbaarheid kunnen wij niet garanderen dat er genoeg plek is. Om deze reden verzoeken wij je ook een 2e en 3e keuze te maken, op deze manier is er altijd een reis voor jou beschikbaar!

Slechts 999
Inschrijven
Reisduur: 7 dagen (2 x 1 á 2 reisdagen)
Datum: 29 september t/m 5 oktober
Afstand: 790 km
Beschikbaarheid: Nog 0 plekken beschikbaar
Bekijk meer reizen
Evenementen
v.a. € 499
Bekijk
Ga mee met de Handicamper!
  • Avontuurlijk en betaalbaar
  • Camper van alle gemakken voorzien
  • Inclusief 24-uurs zorg
  • Super enthousiaste vrijwilligers