ontdek Verrassend Luxemburg
Slechts: 669
Reisduur: 5 dagen
Datum: 17 april t/m 21 april
Afstand: 400 km
Beschikbaarheid: Nog 0 plekken beschikbaar
Inschrijven

Verrassend Luxemburg

Blijf ontdekken

Het land Luxemburg is misschien klein (ongeveer zo groot als de provincie Drenthe) maar heeft met pittoreske stadjes, historie en mooie natuur veel te bieden.

De oudste stad van Luxemburg is Echternach. Nauwe straatjes en stadswallen geven een Middeleeuws karakter aan de stad. Zo kan je nog over de brug naar Duitsland lopen, zelfs het douanehuisje staat er nog. Een rondrit in de omgeving, met het prachtige landschap van Müllertal, is prachtig. En een wandeling in Diekirch mag natuurlijk tijdens deze reis niet ontbreken; ontdek waarom het ook de ezelstad wordt genoemd.

Wat kunnen we nog meer gaan doen?
Ook kunnen we mooie kastelen bekijken in de steden Clervaux, Bourscheid en Vianden. De burcht in Vianden is gebouwd op de restanten van een Romeinse vesting. Het kasteel was meer dan een verdedigingsfort, het was een waar paleis-kasteel en dat is te zien.

Trier is een Duitse stad gelegen in het Moezeldal die we op de terugweg kunnen bezoeken. Trier staat bekend om de vele intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd, maar ook om haar beroemde Moezelwijnen. Eén van de grootste publiekstrekkers van Trier is de Porta Nigra (de Zwarte Poort), een goed bewaarde vestingpoort die in de Romeinse tijd gebouwd. Ook de Dom van Trier is zeker een bezoek waard, deze staat namelijk al sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst. Verder heeft Trier veel gezellige restaurants, terrasjes en winkels.

Boek deze reis nu!

Wil jij graag mee naar Luxemburg? Gezellig! Boek dan direct deze reis. Nadat je online bent aangemeld ontvang je van ons een bevestiging met daarbij een uitgebreid invulformulier voor je gegevens.
In verband met de beperkte beschikbaarheid kunnen wij niet garanderen dat er genoeg plek is. Om deze reden verzoeken wij je ook een 2e en 3e keuze te maken, op deze manier is er altijd een reis voor jou beschikbaar.

Slechts 669
Inschrijven
Reisduur: 5 dagen
Datum: 17 april t/m 21 april
Afstand: 400 km
Beschikbaarheid: Nog 0 plekken beschikbaar
Bekijk meer reizen
Culturele reizen
v.a. € 615
Bekijk
Ga mee met de Handicamper!
  • Avontuurlijk en betaalbaar
  • Camper van alle gemakken voorzien
  • Inclusief 24-uurs zorg
  • Super enthousiaste vrijwilligers